STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Help & information about the STE V1 series boosters.
Locked
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos »

Having to put a fan on in the room now as its simply to hot in here now! CPU has run at like 30c for about 4 hours..

So think its safe to say its stable... :hide: .

Current run time is about 17 hours. I am still updating the previous post with results, though temps likely be dropping now anyway..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by rubber_jonnie »

Those temps are really consistent, which has got to be a good thing.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos »

rubber_jonnie wrote: Mon Jul 23, 2018 4:13 pm Those temps are really consistent, which has got to be a good thing.
Yeah, I mean its hottest day ever and CPU has peaked at 40c and still going. Though I heated the CPU to 110c yesterday.. though of course "losses" to the silicon die, even so, the die will have to have raised a fair bit temp wise, maybe 50c... Might try 48Mhz just for the hell of it..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC »

Sounding promising to me , well done.

48mhz, none of this quitting whilst ahead malarky here!

Being an STE newb, is there room for a heatsink on top of the CPU when in situ? and maybe a quiet case fan for some extreme OC action, LOL.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Mon Jul 23, 2018 6:05 pm Sounding promising to me , well done.
:thumbup:
Forgottenmyname wrote: Mon Jul 23, 2018 6:05 pm 48mhz, none of this quitting whilst ahead malarky here!
:lol: Well it doesn't work, not suprised really. I guess if I spent another 6 months on it it might be possible, but not worth it.
Forgottenmyname wrote: Mon Jul 23, 2018 6:05 pm Being an STE newb, is there room for a heatsink on top of the CPU when in situ? and maybe a quiet case fan for some extreme OC action, LOL.
I don't think it fits under the shielding even. So might have to be a chunk cut out of it. Not got around to looking into it yet.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos »

New super sexy PCBs arrived today :) pictures do not do them justice.
Now to find some time to actually build one up...

ste_red.jpg
ste_red.jpg (93.18 KiB) Viewed 3947 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC »

Those do look better than the green ones.

I do like the colour of the OSH Park purple though :-)
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by rubber_jonnie »

Oooh nice :)
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos »

Built-up 6 boards almost... 2 of them the CPUs went wonky :roll: I pasted the CPU pads, melted the solder, then pasted again like it did before, the problem is that it is very difficult to get the CPU to stay straight on the pads.. The next few I build I will just use one layer of paste..

So far this board is working.. I have not added on the resistor SIPs yet, I am waiting for them to arrive..

I will likely build up two or three as pre-release versions at a discount next week for forum members who are willing to try it out :)

IMG_3092.JPG
IMG_3092.JPG (132.57 KiB) Viewed 3863 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC »

Looking good to me again. Count me in for the test program if you'd like.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Locked

Return to “STE V1 SERIES 32MHz BOOSTER”