Fixing up my MEGA STE

Problems with your machine in general.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 11029
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by rubber_jonnie »

@Bikerbob I managed to find what I needed thanks, and have attached a useful zip file containing MSTE_881.JED and a number of other useful MSTE JED files.
Attachments
ST_GALs.zip
(2.07 KiB) Downloaded 194 times
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
Bikerbob
Posts: 513
Joined: Fri Nov 10, 2017 7:30 pm
Location: Mississauga, ON
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by Bikerbob »

Glad you found it.. I have been crazy busy .. things finally opening up.. I had not had a chance to search for it yet.

James
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by PaulJ »

So @rubber_jonnie , I put one in my MSTE a year and a half ago and have not found one thing that uses it. Since its memory mapped it appears nothing really takes advance of it. :(
User avatar
frank.lukas
Posts: 683
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by frank.lukas »

I have a IDE Interface for the Atari Mega STE

-> https://forum.atari-home.de/index.php/t ... 623.0.html
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 11029
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by rubber_jonnie »

PaulJ wrote: Thu May 21, 2020 7:26 pm So @rubber_jonnie , I put one in my MSTE a year and a half ago and have not found one thing that uses it. Since its memory mapped it appears nothing really takes advance of it. :(
Kind of doing the fpu as I have one spare, and was going to do the HD floppy upgrade until I found it had one as stock.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 11029
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by rubber_jonnie »

frank.lukas wrote: Thu May 21, 2020 7:55 pm I have a IDE Interface for the Atari Mega STE

-> https://forum.atari-home.de/index.php/t ... 623.0.html
Cool thanks ill take a look.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by PaulJ »

rubber_jonnie wrote: Thu May 21, 2020 8:43 pm
PaulJ wrote: Thu May 21, 2020 7:26 pm So @rubber_jonnie , I put one in my MSTE a year and a half ago and have not found one thing that uses it. Since its memory mapped it appears nothing really takes advance of it. :(
Kind of doing the fpu as I have one spare, and was going to do the HD floppy upgrade until I found it had one as stock.
Hey, maybe it has the math coprocessor.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 11029
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by rubber_jonnie »

PaulJ wrote: Thu May 21, 2020 9:56 pm
rubber_jonnie wrote: Thu May 21, 2020 8:43 pm

Kind of doing the fpu as I have one spare, and was going to do the HD floppy upgrade until I found it had one as stock.
Hey, maybe it has the math coprocessor.
Mine doesn't but I'm fitting one as soon as I get my GALs. I don't like the empty socket :), and it looks like mine is a later model, so it has a jumper rather than a resistor you have to cut off!
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by PaulJ »

rubber_jonnie wrote: Fri May 22, 2020 9:27 am
PaulJ wrote: Thu May 21, 2020 9:56 pm

Hey, maybe it has the math coprocessor.
Mine doesn't but I'm fitting one as soon as I get my GALs. I don't like the empty socket :), and it looks like mine is a later model, so it has a jumper rather than a resistor you have to cut off!
Like yourself when I received the MSTE I wanted to max it out which involved the MCP. It sits there now waiting for something to do but nothing ever shows. It does keep the dust out of the socket. The addition that makes the MSTE work for me is the Lightning card. I can easily download and upload files via the Ethernet and do transfers via the USB stick to H4 using the netusbee and the mega 4 using a lightning ST. So it would be nice to get the HD floppy running but its not a priority.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 11029
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Fixing up my MEGA STE

Post by rubber_jonnie »

PaulJ wrote: Fri May 22, 2020 2:06 pm
rubber_jonnie wrote: Fri May 22, 2020 9:27 am

Mine doesn't but I'm fitting one as soon as I get my GALs. I don't like the empty socket :), and it looks like mine is a later model, so it has a jumper rather than a resistor you have to cut off!
Like yourself when I received the MSTE I wanted to max it out which involved the MCP. It sits there now waiting for something to do but nothing ever shows. It does keep the dust out of the socket. The addition that makes the MSTE work for me is the Lightning card. I can easily download and upload files via the Ethernet and do transfers via the USB stick to H4 using the netusbee and the mega 4 using a lightning ST. So it would be nice to get the HD floppy running but its not a priority.
Yes, the lightning card does look very appealing, but it will have to wait a bit as I'm all spent out on the MSTE! An internal hard drive is a priority, but I can use the CosmosEx for the time being, and I have an external Gotek which is handy for moving files about.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
Post Reply

Return to “HARDWARE ISSUES”