Project: HDMI/DVI out for STFM

Progress on our FPGA cores.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24182
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by exxos »

My SR98 is outputting 5.05V, so be about the same as my "exxos psu"...

I will try running the ST + FPGA board on other voltages when I get home from work tomorrow.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Icky »

exxos wrote: Wed Dec 05, 2018 11:18 pm My SR98 is outputting 5.05V, so be about the same as my "exxos psu"...

I will try running the ST + FPGA board on other voltages when I get home from work tomorrow.
Thought I would give this a go too.

So I started at 4.3V and although my floppy failed to work the board dropped to the desktop and has been sat there stable. No resets.

Of course I can’t load anything as the floppy is not recognised at that voltage.

Will start to up the voltage to see when resetting starts
User avatar
Smonson
Posts: 714
Joined: Sat Oct 28, 2017 10:21 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Smonson »

Icky wrote: Wed Dec 05, 2018 11:29 pm Thought I would give this a go too.

So I started at 4.3V and although my floppy failed to work the board dropped to the desktop and has been sat there stable. No resets.
Now that is interesting.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24182
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by exxos »

Icky, did you try a 4700uF across the shifter power rails ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Icky »

Smonson wrote: Wed Dec 05, 2018 11:32 pm
Icky wrote: Wed Dec 05, 2018 11:29 pm Thought I would give this a go too.

So I started at 4.3V and although my floppy failed to work the board dropped to the desktop and has been sat there stable. No resets.
Now that is interesting.
4.4V and I started getting resets not as many as I normally get.

Have gone back down to 4.3V managed to get my Gigafile working with it and am currently running GEMBench and it’s gone through one loop without resetting.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Icky »

exxos wrote: Wed Dec 05, 2018 11:35 pm Icky, did you try a 4700uF across the shifter power rails ?
Currently have a 1000uF across the rails.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Icky »

So any voltage for me above 4.3V up to 5V and the board resets. I didn’t go any higher.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24182
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by exxos »

Icky wrote: Wed Dec 05, 2018 11:37 pm
exxos wrote: Wed Dec 05, 2018 11:35 pm Icky, did you try a 4700uF across the shifter power rails ?
Currently have a 1000uF across the rails.
Staring to sound like ringing or noise on a signal somewhere. Or indeed gnd bound across the FPGA board s even,
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Smonson
Posts: 714
Joined: Sat Oct 28, 2017 10:21 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Smonson »

This gives me hope that I might be able to reproduce the issue here, by using a different power supply. Excellent!
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Project: HDMI/DVI out for STFM

Post by Icky »

Would be interesting to see how troed’s behaves at different voltages. See if he can replicate the same behaviour I am experiencing.

Still at 4.3V and on 5th loop now in GEMBench and no resets.
Post Reply

Return to “FPGA DEVELOPMENT”