exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

exxos wrote: Fri May 03, 2019 5:43 pm
Icky wrote: Fri May 03, 2019 5:41 pm Been doing the same but fell at the first hurdle. I could not find my old skool tools.
Took me a while to find my track cutter :lol:
Exactly - that's what I am still hunting. I think the office is now upside down (not that you could tell as its a mess always anyway).
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Icky wrote: Fri May 03, 2019 5:47 pm Exactly - that's what I am still hunting. I think the office is now upside down (not that you could tell as its a mess always anyway).
5mm drill bit ;)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

exxos wrote: Fri May 03, 2019 5:50 pm
Icky wrote: Fri May 03, 2019 5:47 pm Exactly - that's what I am still hunting. I think the office is now upside down (not that you could tell as its a mess always anyway).
5mm drill bit ;)
Yeah - I was trying to avoid going out to the garage as its raining. Oh well - time to get wet.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Now to figure out how to wire this thing in :lol:

s.jpg
s.jpg (110.71 KiB) Viewed 4250 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

exxos wrote: Fri May 03, 2019 5:56 pm Now to figure out how to wire this thing in :lol:
I have forgotten how much I hate these boards. :evil:
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

So mine is done, but long story short, it is unstable as hell :cry:

It will only even attempt to boot with a IMP chipset... I have removed the blitter, and tried a few things, but only seem to make it worse :(

It is one of those things that it may be possible to get working stable at if a lot of time is spent on it, but if we spend a lot of time on this, other projects are not getting finished :roll:

I don't have any more time tonight, and may have a play around with it a little more on Monday, but I think it will be better spending time on getting the FPGA cores up and running.

IMG_4131.JPG
IMG_4131.JPG (290.51 KiB) Viewed 4236 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

Is it worth you trying the SMT MMU and GLUE?
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Muahahaha :D :D :D :D :smoke:

For some reason I had R150 pulled out causing I assume no pull up on BGACK.. That should have been fixed by a resistor mod, unless the wire came off...So that was causing the floppy drive to go not in all sorts of chaos..

Also the 74F04 chip which I used as the 32MHz & 16MHz buffer, seriously sucks :roll: I rooted the oscillator directly to the shifter and MMU and it now seems pretty stable, before I could not even get to the desktop..

I have also currently got a -38 MMU in place (I had removed the IMP one) I don't know if this was a factor or not, but I dare not touch anything while it is working :lol:



IMG_4134.JPG
IMG_4134.JPG (99.42 KiB) Viewed 4226 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Cyprian
Posts: 411
Joined: Fri Dec 22, 2017 9:16 am
Location: Poland

Re: exxos blog - random goings on

Post by Cyprian »

nice
Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

Does make you wonder why nobody at Atari did this back in the day.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”