exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

JezC wrote: Fri May 01, 2020 10:43 am :threadjacked:
Anyway, I think we'd better leave this channel for the main man to document his woes & not pollute his blog any further - it probably justifies a thread all of it's own anyway! :D
This is what happens when I post a blue screen I guess :lol: It seems ok again now...

Nothing much going on other than STE boosters and I need to test some 68K's for stock.. Got crap to do next week, so no Atari time at all next week for me :(
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

derkom wrote: Fri May 01, 2020 10:48 am Not really. Steam has offline mode, which works just fine. You just obviously don't get Steam Cloud saves, updates, etc.
Are you talking single player etc ? I can still play the games , but without the external server to connect to (outside of steem no doubt) you cant connect to multiplayer games before the server doesn't exist anymore.

We used to love carnage racing, but server went offline, people moaned, I tried to contact the developers (waste of time) few months later it was removed from steem totally :( I miss that game, it was great fun :cry: :cry: :cry:

:threadjacked:
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rubber_jonnie »

JezC wrote: Fri May 01, 2020 10:43 am
Yes, @rubber_jonnie it does have some positives as well...but my laptop here has a mechanical drive & starting up Win 10 on it maxes out the drive for several minutes - and it's pretty much the same on other systems without an SSD.
Our systems are not that capable & the security/antivirus etc. do slug them quite badly. :roll:

However, it's the updates that are the killer for us - not only the downtime for an actual upgrade (and usually several more on the next few reboots as they fix what the main update has broken) but we find that it often stops parts of the system (particularly USB for us) from working properly & so we try to diagnose a problem in our software only to find it's a pending reboot that is fouling things up.
So, then it's a matter of rebooting and installing the updates & then trying to get back to where you were in debugging/testing.
If that is under 30 minutes you're very lucky - it's usually the best part of an hour & often more until you are back where you were. :(

:threadjacked:
Anyway, I think we'd better leave this channel for the main man to document his woes & not pollute his blog any further - it probably justifies a thread all of it's own anyway! :D
@JezC Looks like you have fight on your hands then, Win10 and mechanical drives don't seems to play well (Experienced this on my old laptop, had to upgrade to SSD as well as update the bios)

I'm shocked at your update experience, I just don't hit those problems on my personal Win10 laptop My work one is tightly controlled by the desktop team as far as updates go, so I don't get any surprises there.

Anyway, enough threadjacking for the day, handing back over to @exxos for more of his meandering thoughts.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
derkom
Moderator
Moderator
Posts: 1225
Joined: Sun Jul 29, 2018 6:45 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by derkom »

exxos wrote: Fri May 01, 2020 10:54 am Are you talking single player etc ? I can still play the games , but without the external server to connect to (outside of steem no doubt) you cant connect to multiplayer games before the server doesn't exist anymore.
Ah, yeah, I thought you were referring to DRM servers going offline. DRM is an evil we sadly aren't likely to see the end of, but Steam does seem to implement it in one of the least offensive ways I've seen.
:threadjacked:
Yes, we should probably un-jack your thread at this point... :lol:
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

My precious...

IMG_5098.JPG
IMG_5098.JPG (169.55 KiB) Viewed 3289 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Bit of hackery.. but the only way to test 68K CPU's.. without spending 30mins+ trying to get all the legs lined up!

1.jpg
1.jpg (52.41 KiB) Viewed 3274 times
2.jpg
2.jpg (64.05 KiB) Viewed 3274 times
3.jpg
3.jpg (53.82 KiB) Viewed 3274 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

So after a lifelong session of hackery, my trusty SR98 wasn't working.. turns out they don't work with a couple of parts missing on the PCB :roll:

IMG_5102.JPG
IMG_5102.JPG (318.59 KiB) Viewed 3269 times
IMG_5103.JPG
IMG_5103.JPG (317.99 KiB) Viewed 3269 times

Somehow seems wrong just doing this now....

IMG_5104.JPG
IMG_5104.JPG (329.11 KiB) Viewed 3269 times


Also what the hell does this yellow wire on the keyboard do, has been hanging off for years and doesn't seem to have affected anything :lol: :shrug:

IMG_5105.JPG
IMG_5105.JPG (340.2 KiB) Viewed 3269 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

glad its not just me :lol: :lol: :lol: :lol:
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

68000 CPU's tested! (I thought it was taking me a long time! :lol: I'm here all day!)


IMG_5107.JPG
IMG_5107.JPG (123.61 KiB) Viewed 3252 times
IMG_5106.JPG
IMG_5106.JPG (103.58 KiB) Viewed 3252 times
IMG_5108.JPG
IMG_5108.JPG (86.33 KiB) Viewed 3252 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Going to try and make a start on these today...

IMG_5109.JPG
IMG_5109.JPG (158.04 KiB) Viewed 3232 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”