exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

IngoQ wrote: Mon Sep 30, 2019 1:59 pm
Yeah, same with me. I used every Windows version there ever was, but since Windows 7 it went down the drain. To me Windows 7 is the last real windows version, everything newer is just crap. What they did with Windows 10 is beyond me, every update crashes millions of systems and they simply don't care.
Exactly. Huge company not listening or caring about their user base as normal. XP was microsoft's serious attempt at a OS, they did well.. then screwed it up, then got to win7 which is good.

IngoQ wrote: Mon Sep 30, 2019 1:59 pm They don't. Like so many others, they found that there is a lot more money to make by providing online services with a monthly fee. Desktop software is thing of the past for them, Microsoft stated that repeatedly in connection with their Office products. And if everything is in the cloud, you will basically only need a thin client, be it as a dumb terminal or as web client. Until then, Windows 10 main task seems to be to gather marketing data, which is nice speak for spy on people. Which of course they can even do better, if the applications you use are hosted by them as well.

The recent embrace of open source by Microsoft seems to indicate, that they will loose interest in operating systems in the near future. But that is only my guess...

So, time to move on :)
Yeah, "runs in browser" seems to be the way things are going these days.. all hosted in the cloud where you do not own your own data anymore. Screw everyone who is still on dial-up :lol:

My laptop will go Ubuntu in the future, its just for basic stuff, email, web, office stuff. So that will be easy to convert at least.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Started testing the new batch...

1.jpg
1.jpg (41.48 KiB) Viewed 4002 times
IMG_4567.JPG
IMG_4567.JPG (88.01 KiB) Viewed 4002 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

exxos wrote: Mon Sep 30, 2019 3:18 pm Started testing the new batch...
How many in the batch? Are you halfway yet :)
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Icky wrote: Mon Sep 30, 2019 4:20 pm How many in the batch?
Not sure, not counted them, if there was 100 in the pcb pack, about 90 ish I guess.
Icky wrote: Mon Sep 30, 2019 4:20 pm Are you halfway yet :)
I've tested 4 :)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

My simm alignment tool had to have some plastic editing as I forgot the paste on the tabs :roll:

1.jpg
1.jpg (19.89 KiB) Viewed 3991 times

Some 3D editing and a print later...

2.jpg
2.jpg (26.19 KiB) Viewed 3991 times
3.jpg
3.jpg (17.25 KiB) Viewed 3991 times

.. and someone put a chip on upside down (wasn't me!) :lol:
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Lucifer dang it!

Good job I saved it before I routed those 27 tracks...

Capture.JPG
Capture.JPG (194.2 KiB) Viewed 3983 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

My brain hurts....

Capture.JPG
Capture.JPG (437.59 KiB) Viewed 3971 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Started routing the bus buffers for some reason...

Capture.JPG
Capture.JPG (200.44 KiB) Viewed 3940 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

My evil plan...

Geek points awarded to who can work out what the plan is... (though this probably only makes sense in the world of exxos)

Capture.JPG
Capture.JPG (256.34 KiB) Viewed 3932 times

EDIT:

Would go quicker if Eagle didn't keep crashing :roll:

Capture.JPG
Capture.JPG (133.56 KiB) Viewed 3929 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rpineau »

TQFP MMU on PLCC socket
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”