exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rubber_jonnie »

exxos wrote: Mon Jun 03, 2019 10:08 am
rubber_jonnie wrote: Mon Jun 03, 2019 10:05 am Reprinted last night, took about 3 hours, so not my longest job (6-7 hours is the longest), here is the result:
Sill needs cleaning up. I'm doing another PSU recap soon so I may see how good a fit it is whilst I have it stripped down.
Looking good! Had forgotten all about the PSU bracket in the mix of everything.
Didn't have a single issue last night, I simply auto homed the bed, sent the print job and walked away. Maybe looking at it to see progress made it go wonky!

I've also added logging to the jobs now, so anything goes wrong, I should know why hopefully.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

rubber_jonnie wrote: Mon Jun 03, 2019 10:17 am Didn't have a single issue last night, I simply auto homed the bed, sent the print job and walked away. Maybe looking at it to see progress made it go wonky!

I've also added logging to the jobs now, so anything goes wrong, I should know why hopefully.
I need to print out the next revision yet.. you can have that one if your wanting something to print ;)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

New stickers come, much better quality this time :)

Also did the long awaited 104/206 stickers :)

IMG_4282.JPG
IMG_4282.JPG (228.19 KiB) Viewed 3714 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rubber_jonnie »

exxos wrote: Mon Jun 03, 2019 2:38 pm
rubber_jonnie wrote: Mon Jun 03, 2019 10:17 am Didn't have a single issue last night, I simply auto homed the bed, sent the print job and walked away. Maybe looking at it to see progress made it go wonky!

I've also added logging to the jobs now, so anything goes wrong, I should know why hopefully.
I need to print out the next revision yet.. you can have that one if your wanting something to print ;)
Why not, send it over :)
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Working on a batch of 40 diagnostic carts :)

dc.jpg
dc.jpg (87.52 KiB) Viewed 3701 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
DoG
Posts: 1148
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:26 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by DoG »

lol. The notch/hole for write protecting the disk is on the wrong side for a DD disc :shock: :D Otherwise really nice stickers!
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

DoG wrote: Mon Jun 03, 2019 6:05 pm lol. The notch/hole for write protecting the disk is on the wrong side for a DD disc :shock: :D Otherwise really nice stickers!
Never noticed, but I stole the image anyway ;)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

So tried for a couple hours to get the top motherboard working. It was the one I was using to test boosters , RAM, 1772 kits etc.. it was all working with the SEC booster when I put it on my shelf.. took it off a few days ago.. nope.. can't even get it working as a stock machine. So gave up and started fitting out the board at the bottom.

So far, CPU socketed added, 1772 socket, blitter added, SIL's changed to 2.2K... 1772 resistor mod added. DMA pullups added.. RAM all in sockets... next to remove the ROM's for sockets... lots of fun.. not.

IMG_4285.JPG
IMG_4285.JPG (441.7 KiB) Viewed 3667 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

At least it's already got a glitter
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: exxos blog - random goings on

Post by PaulJ »

PhilC wrote: Tue Jun 04, 2019 5:44 pm At least it's already got a glitter
Quick question Phil, when you changed your name from forgotmyname why didn't you call yourself rememberedmyname? :mrgreen:
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”