exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

@PhilC

Solder pins highlighted, these are what solders into the ST..

Capture.JPG
Capture.JPG (45.56 KiB) Viewed 2399 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Trying to print out multiple spacers all day. Would only ever print properly in the dead centre of the bed regardless of settings again :roll: I found a small photo frame and click that to the bed and printed out pretty much straight away. I need to get a proper sized piece of glass for this bed. But I think the print bed itself just really sucks. I think I found similar before where the heat distribution of the bed is very erratic. I think the glass being able to dissipate the heat more evenly and been a flat surface is what is making things work better.


IMG_6584.JPG
IMG_6584.JPG (272.1 KiB) Viewed 2378 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

@exxos do you have any auto bed levelling on your printer?

I use a textured glass bed and it worksvvery well but also back that up with auto bed levelling.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

PhilC wrote: Tue Jun 29, 2021 8:00 am @exxos do you have any auto bed levelling on your printer?

I use a textured glass bed and it worksvvery well but also back that up with auto bed levelling.
Nope. Its done with the thumb screws like on the image.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

Have a look at something like a BLTouch. You might need to edit your firmware if it doesn't have the touch option but it's worth it.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Steve
Posts: 2681
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: exxos blog - random goings on

Post by Steve »

Hey @exxos with the WD chip fix board could you point out where to solder as well please, I'm thinking we just skip the first two pins? Thx
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Steve wrote: Tue Jun 29, 2021 10:24 am Hey @exxos with the WD chip fix board could you point out where to solder as well please, I'm thinking we just skip the first two pins? Thx
Not sure what you mean by skipping pins ? The PCB is (or should be) marked ST and WD chip.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

PhilC wrote: Tue Jun 29, 2021 10:14 am Have a look at something like a BLTouch. You might need to edit your firmware if it doesn't have the touch option but it's worth it.
I have seen those. I could do with some integrated addon, like one with a display I can just bodge on the print head or something. The flashforge firmware is all closed :(
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

@exxos you could try swapping out the main board etc for something by Bigtreetech perhaps? I got rid of my Creality boars and fitted a BTT one with colour screen etc and the quality has been much improved.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC »

Steve wrote: Tue Jun 29, 2021 10:24 am Hey @exxos with the WD chip fix board could you point out where to solder as well please, I'm thinking we just skip the first two pins? Thx
Ah, it's just exxos sent the wrong socket Steve.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”