exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

So after last week's drama of not fixing the washing machine having to buy new one and make that fit in a gap which was too small and none of the pipes actually fitted anything else.. this week TV has gone nuts :roll:

I think one of the backlight LEDs was on its way out as it kept intermittently flickering on and off and getting lighter and darker. Originally I was looking at the power supply maybe the voltages dropping out causing the LEDs to drop out intermittently, could not be that simple could it :roll:

In the end I got my big power supply out, measured the LED strip was running on 61VDC.. So started without on my power supply and slowly turned up the voltage looking at the screen.. There when I got to 75V..well.. Well let's just say that now most of the LEDs on the screen then light up anymore :lol: :roll:

IMG_6435.JPG
IMG_6435.JPG (252.79 KiB) Viewed 5771 times

Next I needed to unravel this giant 3-D puzzle in order to get to the LED backlight...

IMG_6437.JPG
IMG_6437.JPG (235.66 KiB) Viewed 5771 times
IMG_6438.JPG
IMG_6438.JPG (180.27 KiB) Viewed 5771 times
IMG_6439.JPG
IMG_6439.JPG (205.69 KiB) Viewed 5771 times

Finally got to the strip, where all the LEDs seem to be welded onto a huge metal bracket :roll: The spending hours trying to find something which will fit, basically gave up and found a recycle place on evilbay which had a used part.. Granted it may last months or years, but at least fitting it back in would be relatively straightforward.. Until I ordered it and they said the item was faulty and cancelled the order :roll: Then I found another seller which has some in stock, at twice the price :roll: , to the point it really begs to differ if it is worth repairing the thing at all.

The thing is with things like this, it is like scrapping a car because it has a flat tyre, I just do not like to chuck away otherwise working hardware...

IMG_6440.JPG
IMG_6440.JPG (201.15 KiB) Viewed 5771 times

So now waiting for the part to arrive so I can try and figure out how to put the whole thing back together again.. Hopefully without cracking the screen or breaking something else in the process..

Now to trying figure out how to put the pressure washer back together, who would have thought that the head assembly would have been full of oil on a induction motor :lol: :roll:
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
TheNameOfTheGame
Posts: 166
Joined: Tue Dec 05, 2017 5:49 pm
Location: Almost Heaven, West Virginia

Re: exxos blog - random goings on

Post by TheNameOfTheGame »

exxos wrote: Fri Apr 23, 2021 7:03 pm
TheNameOfTheGame wrote: Fri Apr 23, 2021 6:47 pm I intend to have a floppy drive on mine for sure. But I guess the H5C1 is not impacted by this proposed change.
The drives don't need 12V anymore... The inverter is a optional add-on for pretty much any board..I am certain not forcing this is a change to anyone. And is looking into cheaper solutions for powering the board as my own power supplies are unlikely to keep selling because of the postage costs for ever increasing.
Oh ok, even older drives that can do all the ST formats? Do the new drives that don't need 12V handle the 80+ track formats?
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

TheNameOfTheGame wrote: Wed Apr 28, 2021 4:13 am Oh ok, even older drives that can do all the ST formats? Do the new drives that don't need 12V handle the 80+ track formats?
The drives which need 12v tend to be single sided drives for starters. Drives haven't used 12v for a really long time. I've used the Sony MPF920 for 25+ years which does all extended formats and doesn't use 12v.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Replacement LED strip came just...

IMG_6459.JPG
IMG_6459.JPG (327.46 KiB) Viewed 5611 times

Could not find any kapton tape, so Just Used Silver Tape..

IMG_6460.JPG
IMG_6460.JPG (269.7 KiB) Viewed 5611 times

LCD screens are su are so thin! :hide:

IMG_6461.JPG
IMG_6461.JPG (294.88 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6462.JPG
IMG_6462.JPG (327.27 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6463.JPG
IMG_6463.JPG (258.45 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6464.JPG
IMG_6464.JPG (315.83 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6465.JPG
IMG_6465.JPG (306.79 KiB) Viewed 5611 times

Quick test and no more flickering blue patches :dualthumbup:

IMG_6466.JPG
IMG_6466.JPG (318.2 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6468.JPG
IMG_6468.JPG (366.7 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6469.JPG
IMG_6469.JPG (338.12 KiB) Viewed 5611 times
IMG_6470.JPG
IMG_6470.JPG (218.24 KiB) Viewed 5611 times

Dear Mr Argos, can you please help me with a problem with my telly, my boyfriend has taken it to bits.... :lol:

Repair sticker added...

IMG_6471.JPG
IMG_6471.JPG (182.69 KiB) Viewed 5611 times


The final power up test, the screen is actually all blue, but the camera is making it go blooming for some reason...

IMG_6473.JPG
IMG_6473.JPG (261.27 KiB) Viewed 5611 times

Next... My reward ??? 8-)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

Nice. What was the overall cost of the repair?
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Icky wrote: Thu Apr 29, 2021 3:05 pm Nice. What was the overall cost of the repair?
Sadly £38 :( The original seller accepted £20 for the strip.. but then later said it was faulty.. If it lasts a couple years and I think it would be worth it anyway.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky »

exxos wrote: Thu Apr 29, 2021 3:08 pm Sadly £38 :( The original seller accepted £20 for the strip.. but then later said it was faulty.. If it lasts a couple years and I think it would be worth it anyway.
At least you have saved the TV from going to landfill.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

My "new" toy.. Second-hand, as I could not really justify the cost of a new one plus shipping and taxes etc..

IMG_6490.JPG
IMG_6490.JPG (311.77 KiB) Viewed 5351 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rpineau »

Very nice one. Let us know how it goes.
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos »

Da'fuk is this ??

IMG_6496.JPG
IMG_6496.JPG (331.59 KiB) Viewed 4833 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”