ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Related information and WIP etc
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by exxos »

This is how I have mine wired up... I assume this is right anyway ?

IMG_4020.JPG
IMG_4020.JPG (286.57 KiB) Viewed 3357 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PaulJ »

Looks good to me Exxos.. :) :) :)
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by exxos »

PhilC wrote: Mon Apr 15, 2019 8:37 am
The card is faulty Phil... It doesn't seem to even sustain any kind of bulk reads or writes.

2.JPG
2.JPG (211.12 KiB) Viewed 3349 times

3.JPG
3.JPG (210.22 KiB) Viewed 3349 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

exxos wrote: Tue Apr 16, 2019 5:37 pm
PhilC wrote: Mon Apr 15, 2019 8:37 am
The card is faulty Phil... It doesn't seem to even sustain any kind of bulk reads or writes.
Ok cool, glad it wasn't just me then. Odd thing is that it worked under windows. Bin it or whatever you want?


Hope you liked the label :lol:
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by exxos »

PhilC wrote: Tue Apr 16, 2019 6:21 pm Ok cool, glad it wasn't just me then. Odd thing is that it worked under windows. Bin it or whatever you want?
I'm using windows, it will format and even copy small files, but and long write tests it dies.. its just a bad card..

PhilC wrote: Tue Apr 16, 2019 6:21 pm Hope you liked the label :lol:
https://www.exxosforum.co.uk/forum/viewt ... 230#p20769
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

Ah, didnt see that. Not an Icky label but inspired by one nonetheless
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by Icky »

PhilC wrote: Tue Apr 16, 2019 6:35 pm Ah, didnt see that. Not an Icky label but inspired by one nonetheless
I've got a label for that :D
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

Icky wrote: Tue Apr 16, 2019 8:26 pm
PhilC wrote: Tue Apr 16, 2019 6:35 pm Ah, didnt see that. Not an Icky label but inspired by one nonetheless
I've got a label for that :D
Me too!
20190416_203657.jpg
20190416_203657.jpg (118.79 KiB) Viewed 3327 times
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10867
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by rubber_jonnie »

OK, I seem to have a working interface, just using AHDI at the moment.
IMG_20190416_232903.jpg
IMG_20190416_232903.jpg (168.44 KiB) Viewed 3315 times
I'm currently formatting a 128MB CF card, then I'll see if I can install the driver and boot from it.

I've also tried a 4GB card and it's also recognised and I can see a file on there from previous usage with my STE, but have yet to try repartition etc. Hopefully will do some more tomorrow.

Also have vid of the formatting but will need to get back to my laptop to upload.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by Icky »

rubber_jonnie wrote: Tue Apr 16, 2019 11:49 pm OK, I seem to have a working interface, just using AHDI at the moment.

IMG_20190416_232903.jpg

I'm currently formatting a 128MB CF card, then I'll see if I can install the driver and boot from it.

I've also tried a 4GB card and it's also recognised and I can see a file on there from previous usage with my STE, but have yet to try repartition etc. Hopefully will do some more tomorrow.

Also have vid of the formatting but will need to get back to my laptop to upload.
:bravo:
Post Reply

Return to “H4 MONGREL EDITION DEVELOPMENT & INFO”