ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Related information and WIP etc
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

exxos wrote: Tue Apr 09, 2019 9:29 pm
PhilC wrote: Tue Apr 09, 2019 9:28 pm Ok, never set an Atari HD up before, hence wanting to cheat but will work it out quick enough :)
ah...

Well you need to get HD10 for starters... https://www.hddriver.net/en/prices.html
Cool, thanks, will get that.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10863
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by rubber_jonnie »

My ROM is flipped now, so just going to be waiting until I have time tomorrow night to do the patches.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PaulJ »

exxos wrote: Tue Apr 09, 2019 9:29 pm
Well you need to get HD10 for starters... https://www.hddriver.net/en/prices.html
Sounds good Phil. Looks like your making good progress.

I just check the rom image with sys info and it shows up @ $e00000 and $fc0000 so it should boot either 1.04 or 2.06 just as designed. Just finished looking through stuff in the shed and no 245's ;) ;) ;) Going to need to wait for the ones I order last night in desperation. Really sucks when ya know you have something and can't find it. You watch when the others get here the ones I have will fall off a shelf and hit me in the head. :crazy: :crazy: Guess I'll go make the 1.04/2.06 eprom.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by Icky »

PaulJ wrote: Tue Apr 09, 2019 10:35 pm
exxos wrote: Tue Apr 09, 2019 9:29 pm
Well you need to get HD10 for starters... https://www.hddriver.net/en/prices.html
Sounds good Phil. Looks like your making good progress.

I just check the rom image with sys info and it shows up @ $e00000 and $fc0000 so it should boot either 1.04 or 2.06 just as designed. Just finished looking through stuff in the shed and no 245's ;) ;) ;) Going to need to wait for the ones I order last night in desperation. Really sucks when ya know you have something and can't find it. You watch when the others get here the ones I have will fall off a shelf and hit me in the head. :crazy: :crazy: Guess I'll go make the 1.04/2.06 eprom.
I bet you find them when you are looking for some 244's and cant find those.

Great progress all three of you. :bravo:

I like the fit of the board in the Mega looks neat - PaulJ
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PaulJ »

Ya, I've found about 20 244's.. sometimes I just find it unbelievable. .. ;) ;)

The only physical issue is half the center post of the lid is covered but I think half a drill width can take care of that. Looks like it was made for a mega!!
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PaulJ »

Well just made a 1.04/2.06 rom and the mega can boot into either. With both versions I can dump $e00000 and $fc0000 and the same code is seen so both area's decode are or'd together so when the code references in first 8 bytes jumps to the code base it goes there with no issue at either memory location. Nice job Exxos! :) :)

We when my 245's arrive I'll be on the IDE.. :excited: :excited: :excited:
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24082
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by exxos »

:bravo:

The ROM decoding is the same as used in the v2 series if booster BTW ;)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

So this is as far as I get at the mo,
20190410_165439.jpg
20190410_165439.jpg (141.01 KiB) Viewed 3501 times
Using the HDDriver exxos recommended it saw the IDE and the ASCI buses and sees two devices under the IDE but both with garbage names.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by PhilC »

And it's fixed, I found a short circuit. #CarryOnAsIfNothingHappened
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: ST-IDE-ROM Dev Board v1 - BETA Testers

Post by Icky »

PhilC wrote: Wed Apr 10, 2019 6:31 pm And it's fixed, I found a short circuit. #CarryOnAsIfNothingHappened
Is that your new forum name :D

Any pics of the IDE working :)
Post Reply

Return to “H4 MONGREL EDITION DEVELOPMENT & INFO”