PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by PhilC »

@rubber_jonnie yeah I've just updated it but it's still misbehaving
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10865
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by rubber_jonnie »

PhilC wrote: Fri Mar 27, 2020 9:31 am @rubber_jonnie yeah I've just updated it but it's still misbehaving
@PhilC Oh rubbish :(
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by PhilC »

I think it's one or two bits that have died on it. Eproms that are blank its saying they aren't and is failing to write correctly, just writing garbage.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by exxos »

have you tried a different USB cable ? cheaper ones tend to screw up on all sorts of stuff especially when USB is used for power.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by PhilC »

exxos wrote: Fri Mar 27, 2020 11:32 am have you tried a different USB cable ? cheaper ones tend to screw up on all sorts of stuff especially when USB is used for power.
Yes I did as I've had that problem too.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10865
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by rubber_jonnie »

PhilC wrote: Fri Mar 27, 2020 9:31 am @rubber_jonnie yeah I've just updated it but it's still misbehaving
@PhilC I just realised you said you updated it, but if I recall there is a way to reflash the firmware, does rely on some disassembly and a bit of soldering though, and if I recall correctly a PickIt to do the programming.

It's how I upgraded my original TL866 to add functionality.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by PhilC »

@rubber_jonnie it was like it before and after the update and has been getting progressively worse.

I'll order another one from Amazon and see how we go I think but thanks for the suggestions.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Tomswork
Posts: 775
Joined: Fri Nov 22, 2019 10:05 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by Tomswork »

Just a note of trouble I have a tl866 ii and have had to replace some of the capacitors in it shorted and cause all sorts of random problems


Tom
User avatar
rubber_jonnie
Site Admin
Site Admin
Posts: 10865
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by rubber_jonnie »

PhilC wrote: Fri Mar 27, 2020 12:01 pm @rubber_jonnie it was like it before and after the update and has been getting progressively worse.

I'll order another one from Amazon and see how we go I think but thanks for the suggestions.
@PhilC No worries, fingers crossed you'll get one soon.
Collector of many retro things!
800XL and 65XE both with Ultimate1MB,VBXL/XE & PokeyMax, SIDE3, SDrive Max, 2x 1010 cassette, 2x 1050 one with Happy mod, 3x 2600 Jr, 7800 and Lynx II
Approx 20 STs, including a 520 STM, 520 STFMs, 3x Mega ST, MSTE & 2x 32 Mhz boosted STEs
Plus the rest, totalling around 50 machines including a QL, 3x BBC Model B, Electron, Spectrums, ZX81 etc...
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs blog / the latest things hes broken(fixed)

Post by PhilC »

So I had a few extra bits and pieces laying around and decided if I could get them all playing nice together with the H4.

That was until my eprom programmer packed up, so I couldn't burn a copy of Emutos to get it all up and running.

It passes all the Ram tests etc with Diagrom though, so hopefully when the new programmer arrives today I can get it running.
20200328_122452.jpg
20200328_122452.jpg (449.76 KiB) Viewed 3317 times
If it ain't broke, test it to Destruction.
Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”