unknown ST Overscan circuit with 7400

General discussions or ideas about hardware.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24239
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: unknown ST Overscan circuit with 7400

Post by exxos »

Atarian Computing wrote: Sun Sep 03, 2017 8:11 am Here is the GB6 result. Reference is the previous bench I did without LaceScan. Notice the resolutions. Surprisingly there doesn't seem to be a speed penalty. Although unsurprisingly now that you think about it.
Awesome thanks :) Yeah I guess the frame still has to be drawn even if its just white borders, and takes the same amount of time in both cases. Basically extra resolution without a slow down :) just need 16 colours in med res now ;)
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Gunstick
Posts: 61
Joined: Tue Aug 22, 2017 12:42 pm

Re: unknown ST Overscan circuit with 7400

Post by Gunstick »

Hi

I scanned the article.
It states even 840x568 pixels. But usually set to 800x500. The monitor being the limiting factor.
On this link you can get the scan: http://gkess.homeip.net/~georges/hypers ... agazin.zip (72MB)

Georges
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24239
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: unknown ST Overscan circuit with 7400

Post by exxos »

Gunstick wrote: Sun Sep 03, 2017 10:31 pm Hi

I scanned the article.
It states even 840x568 pixels. But usually set to 800x500. The monitor being the limiting factor.
On this link you can get the scan: http://gkess.homeip.net/~georges/hypers ... agazin.zip (72MB)

Georges
Awesome :cheers: I don't read german but a lot of guys here do :)

I know on my falcon the "big desktop" actually ran outside the monitor area a lot. I would "miss" the first icon on the desktop, normally DRIVE A icon :lol:

I've compressed the images and uploaded them here just in case they vanished from the link above in the future.
hyperscreen.zip
(26.4 MiB) Downloaded 220 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Post Reply

Return to “HARDWARE DISCUSSIONS”