Video driver thoughts

All information relating to the Alpha plus all the WIP threads etc.
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by rpineau »

Yes, that's a good idea, probably only needed for the bit 3 and 4 as after that the increase will be very small.
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Video driver thoughts

Post by PhilC »

At last, an opportunity for a triple decker. Now do I put it over or under the ram board :D
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Fri Oct 19, 2018 9:26 pm At last, an opportunity for a triple decker. Now do I put it over or under the ram board :D
Don't follow what you mean ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6049
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Video driver thoughts

Post by PhilC »

exxos wrote: Fri Oct 19, 2018 9:30 pm
Forgottenmyname wrote: Fri Oct 19, 2018 9:26 pm At last, an opportunity for a triple decker. Now do I put it over or under the ram board :D
Don't follow what you mean ?
Well I already have the shifter in the adaptor board for your ram expansion.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Fri Oct 19, 2018 9:37 pm Well I already have the shifter in the adaptor board for your ram expansion.
oh yep :lol:
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos »

More of a final draft...

s2.png
s2.png (60.73 KiB) Viewed 4466 times


..with something like this...

p1.jpg
p1.jpg (136.62 KiB) Viewed 4461 times
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by rpineau »

I'm not sure about C1, C2 and C3 inline with RGB, the Falcon has 75 ohm resistors inline to match standard line impedance for video signals.
Are you doing this to eliminate any potential DC in the signal ?
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos »

rpineau wrote: Fri Oct 19, 2018 9:56 pm I'm not sure about C1, C2 and C3 inline with RGB, the Falcon has 75 ohm resistors inline to match standard line impedance for video signals.
Are you doing this to eliminate any potential DC in the signal ?
I'm doing it because that what it says in the datasheet.... I to am not sure why the falcon is wired up differently..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by rpineau »

Works for me .. I think the datasheet is probable more accurate than what was done on the falcon :)
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24083
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos »

rpineau wrote: Fri Oct 19, 2018 10:12 pm Works for me .. I think the datasheet is probable more accurate than what was done on the falcon :)
Hopefully :) Easy to bridge them over if needs be anyway.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Post Reply

Return to “ALPHA DEVELOPMENT INFO”