Icky - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24239
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by exxos »

Icky wrote: Sun Sep 23, 2018 2:06 pm It must be quite frustrating seeing the progress and not having your hands on one. I guess you have to apply all the fixes once you get it.
Yeah :( I mean I could have tried the diagrom already if I had my board.. not easy to "debug remotely" .. Saying that you guys have made huge progress and we got a lot sorted over this past week. Hopefully this issue will be the last and we can start getting on with running GB6 and soak testing etc.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6069
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Icky - Progress

Post by PhilC »

exxos wrote: Sun Sep 23, 2018 1:17 pm If you can hook up serial, then might be worth seeing if that works with the diagnostic cart.. worth a try I guess... No saying it will be much use, but at least it will test the rs232..
Hooked up my STF to seial using an FTDI adaptor and I am getting an out put but its' nothing meaningful.

Am I Correct its 8 N 1 and 9600?
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24239
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Sun Sep 23, 2018 4:21 pm Hooked up my STF to seial using an FTDI adaptor and I am getting an out put but its' nothing meaningful.

Am I Correct its 8 N 1 and 9600?
I think so yes.. The garbage output could just be what the cart is sending out.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PaulJ
Posts: 1568
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Icky - Progress

Post by PaulJ »

Icky, look at the serial on the scope and see if the bit width is 9600 baud,
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky »

Got there in the end - gone are the days when I had loads of serial cables lying around.

We have some more messages via serial so we know that the serial port works on the STF

So what we get is a message before the E7 one:

Code: Select all

I6 Testing Bus Error handling
No (I6) error

E7 Spurious Interrupt
E7 Spurious Interrupt
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky »

exxos wrote: Sun Sep 23, 2018 4:27 pm
Forgottenmyname wrote: Sun Sep 23, 2018 4:21 pm Hooked up my STF to seial using an FTDI adaptor and I am getting an out put but its' nothing meaningful.

Am I Correct its 8 N 1 and 9600?
I think so yes.. The garbage output could just be what the cart is sending out.
These are the settings on my terminal - 9600 8-N-1 / CTS / DTR
User avatar
rpineau
Posts: 534
Joined: Thu Aug 17, 2017 6:08 pm
Location: USA
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rpineau »

so I6 (IPL 6) is the MFP. "No (I6) error" ..looks like MFP interrupt handler are ok.
Working ones : MegaSTE (68020) / TT030 / Falcon with AB040 & Eclipse / 1040STF
Need testing : Falcon with CT2
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6069
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Icky - Progress

Post by PhilC »

And looks like my serial is not working, lol.
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
Icky
Site Admin
Site Admin
Posts: 4013
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky »

Forgottenmyname wrote: Sun Sep 23, 2018 7:17 pm And looks like my serial is not working, lol.
It took me a couple of attempts to get the cable sorted out from STF 25 pin to my USB Serial 25 pin cable.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6069
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Icky - Progress

Post by PhilC »

Please could you show me the pinout you used?

It might be incompatible with my FTDI guess, so can try a usb-serial later on.
If it ain't broke, test it to Destruction.
Post Reply

Return to “ALPHA USER BUILDS”