Forgottenmyname - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
Post Reply
troed
Moderator
Moderator
Posts: 913
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:27 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by troed »

Bus error loop?
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6072
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by PhilC »

Channel one yellow is /AS blue is /DTACK

It is looping as Troed says, the Newb in me hasn't worked out why yet but once we have, I think we'll be right onto the bombs step again.

P.s. not learnt how to do screen captures on my scope yet.
20180920_180839.jpg
20180920_180839.jpg (3.92 MiB) Viewed 3942 times
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24264
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos »

Can you try /AS and the ROM OE signal ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6072
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by PhilC »

exxos wrote: Thu Sep 20, 2018 6:14 pm Can you try /AS and the ROM OE signal ?
/OE stays at 5V the whole time
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24264
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Thu Sep 20, 2018 6:18 pm /OE stays at 5V the whole time
To confirm you are on pin 22 ? (pin 8 of LS11) ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6072
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by PhilC »

exxos wrote: Thu Sep 20, 2018 6:21 pm
Forgottenmyname wrote: Thu Sep 20, 2018 6:18 pm /OE stays at 5V the whole time
To confirm you are on pin 22 ? (pin 8 of LS11) ?
yes pin 22
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24264
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Thu Sep 20, 2018 6:22 pm yes pin 22
What do you get on LS11 pins 9,10,11 ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6072
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by PhilC »

exxos wrote: Thu Sep 20, 2018 6:24 pm
Forgottenmyname wrote: Thu Sep 20, 2018 6:22 pm yes pin 22
What do you get on LS11 pins 9,10,11 ?
9 3.2 - 4v
10 same
11 same all constantly high
If it ain't broke, test it to Destruction.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24264
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos »

Forgottenmyname wrote: Thu Sep 20, 2018 6:26 pm 9 3.2 - 4v
10 same
11 same all constantly high

4V does seem a bit low oddly, should be near 5V really... what do you get on the power pins of LS11 ?
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 6072
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by PhilC »

My PSU needed a quick tweak, was running at 4.93 between 7 and 14 of the LS11 which was the same value on the floppy power connector
If it ain't broke, test it to Destruction.
Post Reply

Return to “ALPHA USER BUILDS”