STM 4MB RAM UPGRADE

Upgrade your RAM from ST to Falcon.
microman
Posts: 29
Joined: Fri Jan 28, 2022 3:55 pm

Re: STM 4MB RAM UPGRADE

Post by microman »

Steve,

How is this for height in the motherboard shielding? Does it need any mods to the shielding?

Any idea when the board might be available?

Thanks

Peter
Steve
Posts: 2006
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: STM 4MB RAM UPGRADE

Post by Steve »

Do STMs have shielding?? I don't even remember. Sorry my shielding is long gone so can't test that. Keyboard fits fine.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 18613
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STM 4MB RAM UPGRADE

Post by exxos »

The boards still have not been made up yet so I cannot check.

Considering the STM's had chips on top of chips and bodge wires on top of those I assume the shielding still fitted.. I cannot imagine the RAM board being any taller than that..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
coonsgm
Posts: 53
Joined: Sat Jan 30, 2021 1:30 am

Re: STM 4MB RAM UPGRADE

Post by coonsgm »

Hey there folks!

Just installed one of these. I see two photos one with RAM capacitors removed, one with them still in place. I assume it's fine either way?

I'm having the black-white border screen of no boot currently and troubleshooting my way through it...just checking the "instructions" to see if I did an oopsie or if I just damaged my board and need to find what I did.

Thanks!!
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 18613
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STM 4MB RAM UPGRADE

Post by exxos »

coonsgm wrote: Thu Jun 09, 2022 2:52 am Just installed one of these. I see two photos one with RAM capacitors removed, one with them still in place. I assume it's fine either way?
Shouldn't matter. Preference is to leave them in.

Try the diagnostic cart over serial link to PC..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Post Reply

Return to “RAM UPGRADES”